Hoe vind ik mijn volgende interim opdracht?

interim

Hoe vind ik mijn volgende interim opdracht?

Ben je je huidige interim opdracht aan het afronden en maak je je zorgen over het vinden van een nieuwe? Hoe leuk het ook is om als zelfstandige aan het werk te zijn, soms kan het ook best spannend zijn om ondernemer te zijn. Eén van die momenten is het moment dat je de ene opdracht bijna hebt afgerond, terwijl je nog geen nieuwe opdracht hebt gevonden. Dat kan voor een hoop stress zorgen. Dat is niet nodig gelukkig. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je niet zonder klussen komt te zitten op momenten dat je dat niet wilt. In dit artikel vind je allerlei tips die je daarbij helpen. Lees snel verder als jij wilt weten wat je kunt doen om op elk gewenst moment voorzien te zijn van uitdagende projecten in je business.

Hou je oren en ogen open voor mogelijkheden

Als je bezig bent met een interim opdracht heb je meestal je handen vol en kan het verleidelijk zijn om niet te kijken naar de projecten die zich aandienen in de markt. Dat is niet slim. Als ondernemer hou je altijd je ogen en oren open voor de kansen die er zijn op de markt. Ook als je niet meteen beschikbaar bent, kun je reageren op klussen die beschikbaar komen. Voordat de kogel door de kerk is en de selectieprocedure is afgerond gaan er snel 2 maanden voorbij. En als je weet welke bedrijven regelmatig mensen zoeken kun je zelf ook contact opnemen om te polsen of er mogelijkheden voor je zijn op termijn.

Geef aan dat je beschikbaar bent als interimmer

Het is altijd slim om te zorgen dat mensen weten dat je beschikbaar bent voor een interim opdracht. Dat kun je doen in je netwerk en op social media. Hoe meer mensen weten dat ze je kunnen inhuren of dat je in te huren bent door bedrijven, hoe groter de kans dat er spontaan aanbiedingen op je pad komen. En daarmee vergroot je ook de kans dat je van de ene klus in de andere rolt zonder eerst een tijd op de bank te moeten zitten.

Kijk of je de huidige interim opdracht kunt verlengen

Een andere mogelijkheid die vaak lukt is om te kijken of je de huidige interim opdracht kunt verlengen. Als je eenmaal begint bij een opdrachtgever is de kans groot dat je langer kunt blijven omdat er genoeg werk is. Vaak moet je daar zelf wel actief mee aan de slag en je opdrachtgever laten zien dat er meer nodig is en dat jij de aangewezen persoon bent om dat werk verder af te maken.

Maak je CV up-to-date voor interim opdracht

Bij een interim opdracht kom je vaak eerst via je CV in contact met mogelijke opdrachtgevers. Reden te meer om je CV altijd up-to-date te houden en er een mooi document van te maken met waardevolle informatie. Het is je visitekaartje en vaak de ingang naar een volgende klus.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *